Οδηγός Όδευσης

Απτικός Οδηγός Όδευσης

Περιγραφή

Για τη διευκόλυνση της πλοήγησης ατόμων με οπτική αναπηρία στο χώρο και τη συλλογή του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε ένας απτικός οδηγός όδευσης. Ο οδηγός όδευσης καθοδηγεί τα άτομα με λευκό μπαστούνι σε όλα τα εκθέματα, τα απτικά βοηθήματα και τα σημεία ενδιαφέροντος στο χώρο του μουσείου.

Φωτογραφία που παρουσιάζει την εφαρμογή του οδηγού όδευσης στο πάτωμα του μουσείου MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Όψη από χαμηλά, παρουσιάζεται ο διάδρομος που οδηγεί στο χώρο της εφαρμογής του προγράμματος MindsEye. Στο βάθος αριστερά διακρίνεται σε μικρό μέγεθος ο απτικός χάρτης της εισόδου στην αίθουσα Ιόλα, η γυάλινη πόρτα της εισόδου και τα γλυπτά Αδάμ και Ευα της Νικη ντε Σαντ Φαλ που υποδέχονται τον επισκέπτη στην αίθουσα του μουσείου.
Φωτογραφία που παρουσιάζει την εφαρμογή του οδηγού όδευσης στο πάτωμα του μουσείου MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Εμφανίζεται ο Θανάσης Σιδέρης, με τη Φρίντα το σκύλο οδηγό να εισέρχεται στην αίθουσα Αλέξανδρου Ιόλα με το λευκό μπαστούνι στο χέρι. Ο οδηγός όδευσης είναι στη μέση της φωτογραφίας και έχει τοποθετηθεί πάνω σε μια χρυσή λωρίδα που βρίσκεται πάνω στο πάτωμα. Δεξιά και αριστερά από το Θανάση διακρίνονται οι στήλες του έργου του Νοβέλο Φινότι.
Φωτογραφία που εμφανίζει την εφαρμογή του οδηγού όδευσης στο πάτωμα του μουσείου MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παρουσιάζεται διακλάδωση του οδηγού όδευσης, η Φρίντα σκύλος οδηγός και διακρίνεται ένα τμήμα από το λευκό μπαστούνι, χωρίς να γίνεται φανερός ο χρήστης.
Φωτογραφία που παρουσιάσει την εφαρμογή του οδηγού όδευσης στο χώρο του MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η εικόνα παρουσιάζει τον οδηγό όδευσης που οδηγεί στην ευθεία στο απτικό βοήθημα του έργου του Αλέξη Ακριθάκη Αεροπλάνο που βρίσκεται κρεμασμένο στον τοίχο ακριβώς από πάνω και η διακλάδωση του οδηγού προς τα αριστερά που οδηγεί στο ασανσερ.